8 ponturi pentru a avea o vacanță reușită

Prima pagină » Articole » 8 ponturi pentru a avea o vacanță reușită

Scopul principal al unei vacanțe este bineînțeles, eliberarea de stres, relaxarea și reîncărcarea bateriilor pentru a fi eficient în orice activitate ai întreprinde zi de zi.

Navagio beach on Zakynthos island, Greece

Evită să îți iei o singură vacanță pe an.
Dacă ești genul care muncește foarte mult și renunță la vacanțe pentru a se ocupa de alte lucruri (reparații prin casă, rezolvarea unor probleme, etc.) nu vei face altceva decât să pui presiune pe tine, iar singura vacanță pe care ti-o vei lua în scop de recreere se va transforma într-o experiență obositoare, stresantă și de care, probabil, nu îți vei dori să îți reamintești. Încearcă să iei pauză de la activitățile cotidiene de cel puțin 2-3 ori pe an, pentru a te bucura de vacanțe cu adevărat liniștite, relaxante și reenergizante.

Alege o vacanță de 10 zile.
Cu siguranță ai ales în trecut, destinații în care ți-au mai rămas multe atracții de vizitat și activități pe care ți-ai fi dorit să le experimentezi, însă timpul nu a ținut cu tine. Un sejur de 2-3 zile este binevenit, însă o vacanță de 10 zile cu siguranță este cel mai bun plan de relaxare după o perioadă lungă de muncă.

Lasă plănuirea vacanței pe seama altcuiva.
Când plănuiești o vacanță trebuie să te gândești la foarte multe lucruri, consumând astfel timp și energie din belșug. De multe ori nu ai nici timp, nici energie și probabil nu cunoști toate aspectele plănuirii unui itinerariu de vacanță reușit. În plus, poți alege ajunge să plătești mai mult decât ar fi cazul pentru vacanța dorită. Alege destinația în care vrei să ajungi și lasă-i pe alții să se ocupe de detaliile importante ale vacanței tale: transport, cazare, perioada cea mai bună pentru a vizita destinația aleasă, etc. Agențiile de turism îți pot prezenta inclusiv atracțiile locurilor, iar în funcție de programul ales, poți avea acces inclusiv la ghizi în anumite destinații de vacanță.

Călătorești cu copiii? Alege destinația potrivită.
Chiar dacă ai copii nu înseamnă că nu mai poți merge într-o vacanță. Într-adevăr a călători cu un copil presupune numeroase provocări, în special programarea somnului și a orelor pentru servirea mesei. Poți scăpa însă de griji alegând locuri de cazare cu servicii pentru copii, destinații care au distracții pentru toate vârstele și gusturile. Cel mai potrivit ar fi să apelezi la un agent de turism. Acesta îți poate oferi cele mai bune recomandări în funcție de situația ta.

Călătorești cu un grup de prieteni? Atunci pregătește un plan de acțiune înainte de a pleca.
Uneori vacanțele cu un grup de prieteni pot fi puțin stresante, pentru că nu întotdeauna veți cădea de acord asupra activităților, obiectivelor pe care vreți să le vizitați, orelor de plimbare, meselor, locurilor de cazare, etc. Asigură-te că întocmiți înainte de a pleca un plan de vacanță care să fie pe placul tuturor sau cel puțin, asigură-te că ceilalți sunt pe aceeasi lungime de undă cu tine, la gradul de confort căutat, transport și activitățile preferate.

Verifică valabilitatea rezervării la hotelul și mijlocul de transport ales.
Este foarte important să te asiguri că hotelul te are trecut în registrul de rezervări, în perioada corectă. În plus, asigură-te că ai adresa completă a hotelului și orarul de check-in – check-out înainte de a călători. În felul acesta nu te vei rătăci.

Asigură-te că îndeplinești toate condițiile de călătorie.
Pentru a nu fi nevoit să renunți la lucruri pe ultima sută de metri, verifică dacă bagajul tău îndeplinește toate condițiile de greutate, dimensiune și obiectele permise (tipul de mâncare cu care poți călători, articole de îngrijire personală, etc.). Totodată, verifică dacă ai toate actele și vizele necesare, dar și banii schimbați în moneda sau valuta acceptată de țara pe care o vizitezi.

Ia-ți timp suficient pentru a face bagajul.
Mâine pleci în vacanță? Pentru a te asigura că nu uiți nimic, pregătește înainte cu cel puțin o zi, bagajul cu care vei călători. Cel mai ușor ar fi să îți faci o listă de verificare, punctuală, în care să bifezi dacă ai pus tot ce este necesar. Cu siguranță nu vrei să-ți anulezi vacanța doar pentru că ai uitat banii, pașaportul sau ai pierdut biletul de călătorie. Prin urmare, asigură-te că bagajul tau conține toate acestea. Pune-le într-un loc ușor accesibil pentru tine!

Sperăm că articolul nostru te-a ajutat în planificarea unei vacanțe așa cum îți dorești, iar dacă ai fost într-o vacanță recent, dă-ne de știre! Vrem să știm atât experiențele plăcute cât și cele neplăcute. În plus cu siguranță ai și sfaturi de călătorie utile de urmat!

Încă nu ți-ai programat vacanța? Sub conceptul „Munca mai poate aștepta, în septembrie continuă vacanța”, Christian Tour ți-a pregătit cele mai bune oferte. Vezi toate ofertele aici.

Autor: Loredana Ciubuc