Dubai si Emiratele Arabe Unite - by Pegas Holidays - O destinatie pentru toate gusturile | Christian Tour

O destinatie pentru toate gusturile

Fie ca sunteti aici pentru un weekend prelungit, o scurta escala sau pentru o vacanta de cateva saptamani, Dubai ofera combinatia perfecta de plaje lungi cu nisip fin, facilitatile unui oras contemporan viu, resorturi linistite si retrase, dar si captivante aventuri in desert. Toate acestea fiind situate la mica distanta una de cealalta si extrem de accesibile. Dubai este locul perfect pentru cei care doresc sa experimenteze totul.

Tips & Hints

  • » Zborul Bucuresti-Dubai dureaza cca. 5 ore;
  • » Accesul in Emiratele Arabe Unite se face pe baza pasaportului simplu electronic. Nu se accepta pasaport temporar;
  • » In Dubai, vinerea este considerata zi libera, in plus fata de sambata si duminica.
  • » Moneda oficiala in EAU este dirhamul - AED (1 USD = 3.68 AED); moneda de schimb este dolarul;

Highlights

147 recorduri mondiale intr-o singura destinatie

Cea mai inalta cladire din lume? Bifat. Insula artificiala in forma de palmier? Bifat. Un hotel de 7 stele? Bifat. Cel mai mare mall din lume? Bifat. Si partii de zapada in interior? Bifat. Mai multe proiecte la superlativ pe cale sa devina realitate? Bifat. Deci, nu este de mirare ca Dubaiul atrage milioane de vizitatori din toate colturile lumii si ca este pregatit in orice clipa sa te impresioneze ori de cate ori ajungi aici.

Burj Kalifa

cea mai inalta cladire
din lume


Impresionanta si absurda in acelasi timp, Burj Kalifa este una dintre cele mai extravagante creatii arhitecturale ale secolului XXI. Cea mai inalta cladire din lume strapunge cerul la 828 m (de 7 ori inaltimea Big Ben) si a fost construita intr-un timp record de doar 6 ani.

Burj al Arab

singurul hotel
de 7 stele din lume


Proiectat de arhitectul britanic Tom Wright, hotelul se afla la 321 de metri inaltime, fiind cea mai inalta cladire din lume folosita exclusiv ca hotel. Este situat pe o insula artificiala, la 280 m departare de plaja Jumeirah, fiind legat de tarm printr-un pod privat curbat. Hotelul ramane emblema principala pentru Dubai si Emiratele Arabe.

Palm Jumeirah

prima insula artificiala
din lume, in forma de
palmier


The Palm Jumeirah este un arhipelag artificial creat in mijlocul marii. Acesta este unul dintre cele trei insule din arhipelagul artificial Palm Island (Palm Jumeirah, Palm Jebel si Palm Deira), care s-au extins in Golful Persic, ducand la extinderea tarmului din Dubai cu 520 km.

Dubai Mall

cel mai mare mall
din lume


Dubai Mall este cel mai mare centru comercial (mall) din lume, dupa suprafata pe care o ocupa. Acesta face parte din complexul Downtown Dubai, estimat la o valoare totala de 20 de miliarde de dolari, si include peste 1200 de magazine.

Formula Rossa

(Ferrari World)
cel mai rapid roller
coaster din lume


Situat in cadrul parcului tematic Ferrari World, roller coaster-ul Formula Rossa se remarca prin faptul ca este cel mai rapid din lume, atingand o viteza maxima de 240 km/h.

Dubai Metro

cel mai lung metrou
total automatizat
din lume


Guiness World Records a declarat Dubai Metro ca fiind cea mai lunga retea de metrou complet automatizata din lume, avand o lungime totala a traseului de 75 km.

Revelion 2014

cel mai mare foc
de artificii din lume

Dubai a inceput anul 2014 cu un foc de artificii care a intrat in cartea recordurilor, avand cele mai mari efecte pirotehnice din lume. In timpul celor 6 minute de show, mai mult de 500.000 de focuri de artificii au explodat, s-au incheiat cu un grandios "apus de soare artifical". Intregul spectacol a fost controlat de catre o retea de 100 de computere, planificarea sa a durat 10 luni si a costat circa 6 milioane de dolari.

Solicita inchiriere

Plecare

Destinatie

Solicita oferta