Podul Basarab, Bucuresti, Romania

Ghid: Ce poți face într-un weekend în București

Prima pagină » Vacante in Romania » Ghid: Ce poți face într-un weekend în București

Capitala României este un oraș care poate satisface orice categorie de turiști, de la cei pasionați de cultură, până la cei pasionați de shopping și distracție. Un weekend aici este prea puțin pentru a face cunoștință cu toate atracțiile sale, însă este de ajuns pentru a prinde vibrația orașului și pentru a te îndrăgosti iremediabil de el.

Podul Basarab, Bucuresti, Romania

Podul Basarab, Bucuresti, Romania

Iată ce poți face într-un weekend în București:

Ziua 1 – Cultură, natură și distracție

Orice zi bună începe cu un mic dejun delicios și cu o cafea bună, care să ofere energie pentru întreaga zi. Dacă nu ți-ai rezervat deja masa la hotel, atunci vei găsi o varietate de localuri în București, care îl pot satisface până și pe cel mai pretențios gurmand.

După ce ți-ai luat surplusul de energie, este vremea să pornim în expediție! Primul loc pe care trebuie neapărat să îl vezi în București este Casa Poporului. Aici programul începe la ora 10 și poți alege unul dintre cele trei tipuri de tururi: turul standard în interior (1 h), turul interior + terasă (1 h si 15) sau turul complet (2 h).

Centrul Vechi, Bucuresti, Romania

Centrul Vechi, Bucuresti, Romania

În imediata sa apropiere se află Parcul Izvor, de unde vei avea o priveliște excepțională asupra clădirii și te poți odihni câteva clipe așezat pe iarba verde.

Următorul pe listă este Centrul Vechi, care deși este un loc potrivit pentru distracție în special seara, pe timpul zilei are un farmec aparte. Te poți pierde pe străzile pavate cu piatră, admirând clădirile vechi și fascinante. Nu rata Strada Stavropoleos, unde vei găsi cea mai celebră și bine păstrată biserică brâncovenească din București, cu o arhitectură deosebită.

De aici, poți ajunge pe jos la Muzeul de Istorie Națională, Turnul Colțea și Universitatea din București. Înaintăm ușor de la Piața Universității, pe Bulevardul Regina Elisabeta și ajungem la Cercul Militar Național. Clădirea a fost construită în anul 1911, pe locul fostei Mănăstiri Sărindar și este cu adevărat fascinantă. Dacă te decizi să pătrunzi în interior, vei rămâne uimit de frumusețea sălilor, precum cea bizantină, gotică, norvegiană sau de marmură.

Ateneul roman, Bucuresti, Romania

Ateneul roman, Bucuresti, Romania

Mai în față, se află parcul în care Mihai Eminescu și-a găsit inspirația în unele după-amiezi târzii, și anume Parcul Cișmigiu. Acesta este cunoscut ca fiind un parc ideal pentru îndrăgostiți și dacă îl explorezi cu atenție, are numeroase surprize de oferit.

Dacă vrei să petreci o seară plină de distracție, atunci întoarce-te în Centrul Vechi! Continuăm expediția în ziua următoare.

Ziua 2 – Shopping și cultură, în același loc

Este vremea să ne continuăm expediția! După ce ți-ai luat micul dejun și porția de energie, pornim de la Cercul Militar și înaintăm pe Calea Victoriei, cunoscută pentru felul în care este îmbinată cultura clasică, cu hotelurile și magazinele luxoase.

Aici poți admira arhitectura excepțională a Teatrului Odeon și te poți opri câteva clipe lângă Hotelul Capitol, cunoscut ca fiind locul în care importanți scriitori și muzicieni își savurau ceaiul sau cafeaua, începând cu anul 1900.

Panorama, Piata Charles de Gaulle, Business Plaza, Bucuresti, Romania

Panorama, Piata Charles de Gaulle, Business Plaza, Bucuresti, Romania

De aici, înaintăm și, dacă îți permit buzunarele, ești liber să intri în magazinele cu brand-uri de renume. Poți face o pauză de la shopping pentru a vizita Muzeul Național de Artă Contemporană, Biserica Central Universitară și Ateneul, aflate în imediata apropiere.

În continuare, pe Calea Victoriei, vei găsi Muzeul George Enescu și Casa Filipescu-Cesianu. La finalul expediției pe această stradă, te poți opri la Muzeul de Istorie Națională Grigore Antipa, unde vei găsi peste 2 milioane de piese grupate pe categorii: zoologice, paleontologice, de minerale și etnografice.

În imediata apropiere a Muzeului Antipa se află Muzeul Țăranului Român, care oferă elemente unice din istoria românilor. După ce ai pierdut noțiunea timpului aici, poți continua să mergi pe Bulevardul Aviatorilor și te poți opri câteva momente să oferi de mâncare porumbeilor din Parcul Kiseleff.

Arcul de Triumf, Bucuresti, Romania

Arcul de Triumf, Bucuresti, Romania

În continuare, vei ajunge pe Calea Dorobanților, care este o zonă de notorietate printre bucureșteni. Aici vei găsi diverse localuri și magazine de lux.

După această oprire, mergi pe Bulevardul Constantin Prezan, pentru a ajunge la Arcul de Triumf, ale căror renovări s-au încheiat de curând. Acesta oferă o priveliște de excepție și are în spate o istorie impresionantă.

Dacă vrei să ai parte de o seară liniștită, în natură, atunci Parcul Herăstrău, lângă care te afli odată ce ai ajuns la Arcul de Triumf, este numai potrivit pentru asta. Apusul văzut de pe marginea lacului îți va rămâne întipărit în inimă și îți va aduce o doză considerabilă de liniște și relaxare. Poți lua cina la unul dintre localurile situate în jurul lacului, unde găsești preparate din pește, tradiționale sau din bucătăria internațională.

București… înainte de primăvară
Sursa: Youtube, bogdan9

Pentru a te bucura pe deplin de minunatul București, ai nevoie și de o cazare pe măsură. De aceea, te invităm pe www.helloromania.eu! Aici, îți poți alege hotelul preferat, care să se încadreze perfect în povestea ta.