Vacanță printre șeici: Dubai!

Prima pagină » Destinatii de vacanta » Dubai » Vacanță printre șeici: Dubai!

Lux, măreție, tărâm al șeicilor, oază de relaxare și desfătare într-un deșert întins pe sute de kilometri și 147 de recorduri mondiale, totul într-o singură destinație: Dubai. Deși ai cel puțin 147 de motive pentru care să alegi un scurt sejur sau o vacanță de câteva săptămâni în magnificul Dubai, noi îți prezentăm doar câteva din ele.

Știi zgârie norii uriași din filme care te fac să crezi de multe ori că așa ceva nu există? Ei bine, odată ajuns în Dubai vei descoperi una din dovezile clare ale existentei lor: Burj Kalifa, cea mai înaltă clădire din lume. A fost construită în doar 6 ani și are 828 m, de 7 ori înălțimea Big Ben-ului.

Te va surprinde și emblema principală a Emiratelor Arabe Unite – Burj al Arab, singurul hotel de 7 stele din lume. Situat pe o insulă artificială, la 280 m depărtare de plaja Jumeraih și construit la 321 m înălțime, Burj al Arab este cea mai înaltă clădire din lume folosită exclusiv ca hotel.

Burj Al Arab

Nu rata o excursie în golful Persic pe prima insulă artificială din lume, în formă de palmier – The Palm Jumeirah. Aceasta este una dintre cele 3 insule din arhipelagul artificial Palm Island (Palm Jumeirah, Palm Jebel și Palm Deira).

Îți plac magazinele și cumpărăturile? Vei descoperi în inima deșertului cel mai mare mall din lume – Dubai Mall. Centrul comercial face parte din complexul Downtown Dubai, estimat la o valoare totală de 20 de miliarde de dolari și include peste 1200 de magazine.

Dubai Mall

Lasă-te impresionat de cel mai rapid roller coaster din lume – Formula Rossa. Situat în cadrul parcului tematic Ferrari World, Formula Rossa poate atinge o viteză de 240 km/h.

Plimbă-te cu cel mai lung metrou automatizat din lume – Dubai Metro. Guiness World Records a declarat Dubai Metro ca fiind cea mai lungă rețea de metrou complet automatizată din lume, având o lungime totală a traseului de 75 km.

Palm Island

Cea mai înaltă clădire din lume? Bifat. Insulă artificială în formă de palmier? Bifat. Un hotel de 7 stele? Bifat. Cel mai mare mall din lume? Bifat. Pârtii de zăpadă în interior? Bifat. Mai multe proiecte la superlativ pe cale să devină realitate zi de zi? Bifat. Dubaiul este pregătit în orice clipă să te impresioneze ori de câte ori ajungi aici, fiind combinația perfectă de plaje lungi cu nisip fin, facilitățile unui oraș contemporan viu, resorturi liniștite și retrase, dar și captivante aventuri în desert.

Miracle Garden

Zboară către Dubai simplu, ușor, rapid și accesibil, alegând una din OFERTELE DE AICI.

Autor: Loredana Ciubuc