Party all day, all night – Tu ce alegi să faci în Barcelona?

Prima pagină » Destinatii de vacanta » Spania » Party all day, all night – Tu ce alegi să faci în Barcelona?

Dacă vrei să stai întins la plajă, să admiri munții, să te plimbi printr-un oraș vechi, să ieși în cluburi moderne și baruri, să dai o fugă prin muzee, dar ești și un microbist înflăcărat, nu mai sta pe gânduri și începe cu Barcelona, al doilea oraș ca marime din Spania și capitala regiunii Catalunia.

Oriunde ai merge în Barcelona vei avea mereu ceva interesant de văzut: muzee, centre expoziţionale și galerii de artă, bijuterii ale arhitecturii catalane, piețe care îți răsfață simțurile, parcuri fără egal, plimbări prin cetatea medievală sau orașul modern cu bulevardele sale deschise, clădiri cu forme unice. Grație transportului public foarte bine pus la punct poți ajunge foarte ușor în locurile pe care vrei să le vizitezi.

Zona preferată a turiștilor este Rambla (Las Ramblas), o serie de bulevarde care pleacă din centrul orașului spre frontul de apă, plin de oameni până noaptea târziu. Rambla servește artiștilor drept o scenă improvizată, iar comercianților drept o vitrină imensă care le asigură expunerea mărfurilor, aici întâlnindu-se florari, vânzători de păsări, artiști de stradă, cafenele și restaurante. Mergând pe Las Ramblas poți vedea prestigioasa clădirea a Operei El Liceu, deja arhi-celebra piață alimentară La Boqueria sau Plaça Reial, cu ale sale arcuri și palmieri, dar și numeroase alte clădiri impresionante.

Lasă-te încărcat cu o bucățică de creativitate vizitând orașul în care marii artiști Picasso, Gaudi și Dali au locuit și au creat. Arhitectul Antoni Gaudí a lăsat moștenire orașului lucrări faimoase ca Palau Güell, Parc Güell și imensa, dar încă neterminata biserică Sagrada Família, care este în construcție din 1882, fiind finanțată din bani publici ca și catedralele din Evul Mediu. Se așteaptă să fie terminată până în 2020.

Vizitează neapărat, renumitul și superbul Parc Güell. Împărțit în două zone, una mai puțin aglomerată, naturală, unde vegetația și-a urmat cursul natural și o a doua zonă mereu populată, care găzduiește sculpturi faimoase și construcții interesante, parcul reflectă stiul unic al lui Gaudi. În plus,  poți admira de aici întregul oraș, deoarece parcul este construit pe un deal.

Când ajungi în Barcelona, nu rata Satul spaniol (El Poble Espanyol) pentru a te familiariza cu specificul caselor tradiționale din Spania. Satul artificial găzduiește și o fundație, în cadrul căreia puteți admira opere de artă interesante. Printre acestea, o colecție de pictură care include lucrări de Miro, Picasso, Tapies și alți artiști spanioli și catalani.

Dacă ai mai mult timp la dispoziție și vrei să te familiarizezi cu istoria și cultura orașului, iată câteva muzee al căror prag este musai să îl calci: Caixa Forum, Muzeul Joan Miro – dedicat pictorului Miro, găzduiește permanent expoziții de artă, Palatul Național – găzduiește Muzeul Național de Artă Catalană, care are cea mai fumoasă colecție de artă romană din lume.

Barcelona este și un adevărat centru al petrecerilor și spectacolelor de muzică electronică, jazz, rock, latino și pop. Își vor găsi locul și cei care caută localuri de familie și cafenele intime unde să petreacă un timp de calitate, după o zi în care au explorat atracțiile grandioasei metropole.

Fie că ești un împătimit al fotbalului sau un mare iubitor de arhitectură modernă, trebuie să vizitezi Camp Nou, stadionul echipei FC Barcelona, singura mare echipă de fotbal europeană care nu are publicitate pe stadion și asta datorită faptului că nu doresc să strice estetica acestei „bijuterii” a arhitecturii moderne.

Ofertă de vacanță în Barcelona – de la 395 euro/persoană, transport cu avionul, 7 nopți cazare la hotel de 4*, mic dejun inclus. Poți afla mai multe detalii aici.

Autor: Loredana Ciubuc