Paradisul coralilor din Oceanul Indian – Insulele Maldive

Prima pagină » Destinatii de vacanta » Exotic » Paradisul coralilor din Oceanul Indian – Insulele Maldive

Chiar dacă vara a trecut, nu înseamnă că nu îți poți plănui o nouă vacanță. Și cum ofertele sunt numeroase și sigur timpul nu îți permite să cauți foarte mult, ne-am gândit să îți prezentăm mereu cele mai interesante locuri de pe mapamond.

De această dată, te invităm într-o călătorie plină de culori tropicale și peisaje romantice, în Insulele Maldive. Cele 1190 de insule înconjurate de peste 26 de inele de coral (atoli) și climatul tropical transformă Maldive în destinația ideală dacă vrei să scapi de frigul care se face ușor ușor simțit. Aici temperatura variază foarte puțin, de-a lungul anului atingându-se în medie, între 25 și 30 de grade.

Ce vei trăi în Maldive? Hmm, e cam greu de răspuns la această întrebare, pentru că suntem convinși că tu vei trăi experiențe unice. Dar îți putem spune că pe lângă nisipurile albe și moi, apele turcoaz și vietățile exotice, vei găsi oameni simpli, cu origini africane, arabe și asiatice, care își câștigă existența îndeosebi din turism, pescuit și atracții misterioase demne de vizitat.

Epava vasului Victoria Maldivelor, de pe partea de vest a satului Hulule, peștii barracuda sau recifele de corali negri și sporturile acvatice atrag iubitorii de aventură, iar resorturile cu bungalow-uri pe apă și preparatele tradiționale renumite, fac din Maldive o destinație preferată inclusiv de vedete.

Vizitează capitala Malé pentru a-ți face o imagine completă despre viața din Maldive, în afara resorturilor luxoase. Aruncă un ochi peste superbele artefacte aflate în Muzeul Național din Parcul Sultanului din Malé. Vei descoperi în colecția muzeului și tronurile sultanilor care au stăpânit aceste locuri în trecut. Vizitează moscheea Vinerea Mare, cu a sa impunătoare cupolă de aur.

Dacă vrei puțin shopping, pe lângă buticurile din resorturi sau din insulele nelocuite, vei găsi numeroase zone pentru cumpărături în capitala Malé. Cele mai cunoscute și frecventate străzi comerciale sunt Majeedhee Magu, Orchid Magu și Chaandhanee Magu. Pe strada Orchid Magu vei descoperi unul dintre cele mai mari centre comerciale maldiviene, STO Trade Centre. Iar pentru a lua pulsul comerțului autohton, dă o raită prin piețele locale.

Explorează un sat de pescari sau petrece o noapte pe una din insulele nelocuite. Acestea sunt amenajate totuși cu locuri în care vei putea mânca, bea și asculta muzicanții locali cântând la instrumentele lor pitorești, numite bodu beru, pentru a atrage delfinii.

Admiră rechinii de recif și peștii tropicali, în Mushimasmingili Thila, din nordul atolului Ari și trăiește clipe romantice pornind într-o plimbare cu dhoni – o barcă tradițională, când soarele apune peste ocean.

Poți sfida vremea rece pregătind o vacanță de vis în cele mai frumoase destinații exotice, unde vara te ocrotește mereu. Află AICI unde îți vei petrece următoarea vacanță!

Autor: Loredana Ciubuc