Balchik, terasa la malul Marii Negre

“Orașul Alb” de la Marea Neagră: Balcic

Prima pagină » Destinatii de vacanta » Bulgaria » “Orașul Alb” de la Marea Neagră: Balcic
Balchik, terasa la malul Marii Negre

Balchik, terasa la malul Marii Negre

O vacanță pe litoralul Mării Negre, în Balcic, poate fi exact relaxarea de care ai nevoie, pentru a-ți recăpăta vivacitatea. Aflat în mijlocul unui peisaj alcătuit din versanți de calcar, Balcicul și-a căpătat renumele de “Orașul Alb”.

Oamenii și natura au creat unul dintre cele mai pitorești locuri de pe litoralul nordic bulgăresc, cu străzi care coboară spre țărm, spații verzi, stânci albe, acoperișuri roșii, izvoare minerale termale și albastrul mării. Pe lângă activitățile specifice oricărei vacanțe pe litoral și distracțiile din zonele de agrement, în Balcic vei putea savura și o porție bună de istorie, cultură, romantism.

Balchik, vedere panoramica

Balchik, vedere panoramica

Explorează palatul – “Cuibul liniștit”, plimbă-te pe „Puntea Suspinelor” și ascultă susurul cascadei din apropiere, descoperă vila „Peștera” sau „Grădina lui Allah”, locuri unde Regina Maria a României se refugia în lungi reverii, oftând după iubitul ei. Regina a fost atât de impresionată de frumusețea Balcicului încât a devenit locul său preferat de vacanță. La dorința ei a fost construit Complexul arhitectural Dvorețut, desprins parcă din poveștile Seherezadei. Motivele vechii arhitecturi bulgărești se contopesc cu motivele gotice, maure și orientale.

Resedința Reginei Maria a Romaniei

Resedința Reginei Maria a Romaniei

Plimbă-te prin grădinile castelului, ce adună pe o suprafață de 30 ha, copaci și tufișuri spectaculoase, sequoia, magnolii și arbori de cauciuc, o colecție impresionanta de cactuși uriași dar și alte flori, în total peste 2000 de specii de plante. Atmosfera este completată armonios de băncuțe de piatră pentru odihnă, urne antice, pietre funerare, inscripții în arabă și embleme romane. În nordul grădinii, o construcție specială adăpostește un izvor tămăduitor, ayazmo în bulgărește.

Biserica Ortodoxă Sf. Nicolae, sfântul protector al pescarilor și corabierilor îți va atrage cu siguranță atenția. Frescele au fost realizate de un pictor de icoane dobrogean, păstrându-se și astăzi în stare foarte bună.

Tutmanik - mancare traditionala bulgareasca

Tutmanik – mancare traditionala bulgareasca

Nici la capitolul gastronomic, Balcicul nu stă rău. Pe lângă cele câteva restaurante mari din palat, hoteluri și centrul stațiunii, îți recomandăm mesele copioase servite la restaurantele mici și tavernele de pe faleză. Bucătăria bulgărească îți va răsplăti din plin papilele gustative, folosind carne, pește, legume, semințe, fructe și mirodenii. Meniurile au fost îmbogățite de toate naționalitățile care au trăit pe teritoriul țării, în special influențe turcești și grecești. Berea este excelentă, iar vinul și coniacul produse în Bulgaria sunt renumite pentru calitatea lor.

Oferte Christian Tour în Balcic, Bulgaria – de la 34 €/pers., cazare 3 nopți, sejur individual. Detalii, AICI.

Du-ți iubirea în vacanță! Descoperă mai multe destinații în care poți petrece o vacanță de vis, AICI.

Autor: Loredana Ciubuc