Ponturi pentru vacanta ta in Sicilia!

Posted by | Posted in Articole, Italia | Posted on

0

Cu o istorie incredibila, mancare delicioasa si temple grecesti superbe, Sicilia este cel mai bine pastrat secret din lumea moderna. Multi turisti se gandesc la Sicilia doar din perspectiva mafiei italiene si a saraciei, insa superba insula este bogata in teatre grecesti, in temple, catedrale fascinante si arhitectura baroca. Traditiile si mandria nationala fac parte din viata de zi cu zi a localnicilor primitori. Haideti sa vedem care sunt cele mai importante atractii turistice din Sicilia…

Atractii turistice in Sicilia

1. Viziteaza locatiile in care s-a filmat The Godfather!

The Godfather este unul dintre cele mai bune filme din toate timpurile. Multe scene din acesta s-au turnat in Sicilia. Viziteaza orasele Forza D’Agro si Savoca, amandoua aflate langa orasul turistic Taormina. Savoca este numit si „orasul Corleone”. De pe Aeroportul International Catania faci pana in Taormina cam 1.5 ore, iar apoi poti lua autobuzul pana in Forza D’Agro sau Savoca.

2. Viziteaza Templele si Teatrele Grecesti

O vacanta in Sicilia nu ar fi completa fara o vizita la Templele Grecesti, unele dintre cele mai frumoase din lume. Multe dintre acestea sunt refacute complet, insa Templele din Agrigento sunt singurele originale care au ramas in picioare si domina valea. Viziteaza si Segesta si Selinunte! Nu uita sa mergi la Teatrul Grecesc Siracusa, unul dintre cele mai mari din lume.

3. Arta si arhitectura!

Peste tot in Sicilia vei intalni caldiri si opere de arta in stil baroc, unele deosebit de frumoase. Daca stii putina istorie, vei putea urmari impactul fiecarei culturi care a dominat insula in trecut si a transformat-o in ceea ce este astazi. Cele mai frumoase orase sunt Palermo, Noto si Catania, iar eu iti recomand sa vizitezi Catedrala Monreale, aflata la 20 de minute de Palermo.

4. Plajele sunt de vis!

In afara de vremea superba tot timpul anului, Sicilia are si plaje fantastice. Vei vedea ape cristaline in Ustica, nisip negru in Catania, peisaje vulcanice si resorturi elegante. Dimineata poti urca pe Etna si sa te plimbi prin zapada, iar dupa-amiaza poti merge la plaja.

5. Muntele Etna

Muntele domina superba zona si exosta numeroase activitati pe care le poti face daca vei urca pe vulcanul inca activ. Iti recomand sa iai trenul in jurul masivului, pentru o experienta de neuitat.

6. Noto

Noto este un oras inclus in UNESCO World Heritage si este perla baroca a Siciliei. Un cutremur a distrus Noto in 1683, insa orasul a fost reconstruit si mai frumos ca inainte. Noto este incantator, cu monumente arhitecturale deosebite, iar in apropiere se afla Siracusa, care merita o vizita!

Articol: Ioana Budeanu

Write a comment

You must be logged in to post a comment.