Oia, Insula Santorini

Raiul pe pământ, în varianta grecească: Insula Santorini

Prima pagină » Destinatii de vacanta » Grecia » Raiul pe pământ, în varianta grecească: Insula Santorini
Oia, Insula Santorini

Oia, Insula Santorini

Unul dintre cele mai romantice locuri din lume, misteriosul Santorini este întotdeauna pregătit să te uluiască. Harnici din fire și ajutați de frumusețea naturală a zonei, locuitorii, au reușit să scoată în evidență, varianta grecească a raiului pe pământ.

Ziua te poți lăsa răsfățat de razele soarelui pe plajele întinse și curate, la țărmul mediteranean și vei avea parte de priveliști de neuitat. Când soarele apune, reflecţia mării în clădiri şi strălucirea portocalie sau roşiatică a soarelui în stânci pot fi cu adevărat spectaculoase.

Perissa, o plajă cu nisip negru, vulcanic, fierbinte, îți oferă prilejul de a surprinde un peisaj cu adevărat aparte. În plus, zona este ticsită cu taverne în care te poți refugia oricând pentru câteva momente răcoritoare, ferite de soare.

Case traditionale in stil cycladic, Santorini

Case traditionale in stil cycladic, Santorini

Vei găsi pacea în timp ce cutreieri plajele sau străzile unui sat de provincie, cum este Imerovigli sau Oia, faimos pentru apusurile sale care par pictate de mâna unui artist. Fira este capitala pitorească a insulei, cocoțată pe marginea unui crater vulcanic. Fira, împreună cu Oia, Imerovigli și Firostefani, formează așa-numitul “balcon al Santorini”, care oferă o priveliște uimitoare a vulcanului.

Alte sate celebre sunt Akrotiri și Messa Vouno, cu siturile lor arheologice celebre, Pýrgos, Karterádes, Emporio, Ammoudi, Finikia, Perissa, Perivolos, Megalohori, Kamari, Messaria și Monólithos: unele sate sunt cosmopolite, unele mai pașnice, înconjurate de podgorii vaste şi castele.

Fira, Insula Santorini

Fira, Insula Santorini

Casele îmbrăcate în alb imaculat, ghirlande de flori presărate de-a lungul străzilor, plaje cu nisip roșu, negru și alb, sunt doar câteva din comorile romantice care i-au adus denumirea de Insulă a Îndrăgostiților.

Gustă și tu din raiul santorinian! AICI vei găsi oferte de neratat!

Autor: Loredana Ciubuc