Ce poți face toamna asta în Zakynthos

Prima pagină » Destinatii de vacanta » Grecia » Ce poți face toamna asta în Zakynthos

Vremea este capricioasă în septembrie, iar tu încă nu ți-ai găsit destinația de vacanță potrivită? Nu te panica, cu un sejur în Zakynthos, una din paradisiacele insule grecești, nu vei da greș.

Supranumit „Veneția Sudului”sau „Floarea Levantului”, Zakynthos te va răsfăța cu numeroasele sale atracții naturale sau istorice. Iar dacă nu îți este de ajuns ce ai văzut, poți da o fugă și pe insulele învecinate. Indiferent de cum e vremea nu te vei plictisi în Zakynthos.

În Zakynthos măiestria naturii este la ea acasă. Convinge-te mergând în nordul insulei, la Blue Caves (Grotele Albastre). Albastrul intens al apei, forma stâncilor învăluite în lumina dimineții crează un peisaj marin de vis. Este locul perfect pentru a face snorkelling sau scufundări. Ai ce vedea sub apa de cristal, de la crabi până la pești mai mari și o vegetație acvatică luxuriantă.

Cu siguranță nu vei rata o excursie pe plaja Navagio. Este principala atracție a insulei și una dintre cele mai căutate destinații de turiștii din întreaga lume. Fotografiază acest colț de paradis, cu peisaje spectaculoase și misterioasa epavă a vasului scoțian Pangiotis – Epava Contrabandiștilor.

Fă cunoștință cu unicele și emblematicele țestoase Caretta, din insula Marathonisi situată în golful Laganas. Iar dacă vrei să iei o pauză de la plimbat, Laganas e cunoscut în Grecia ca un adevărat centru al distracției. Vei găsi aici o mulțime de baruri, restaurante, cluburi care se întrec în petreceri tematice și alte locuri de promenadă.

După o zi și o noapte de distracție în Laganas, poți vizita cea mai tradițională zonă a insulei – Bohali. Amplasat pe un deal, Bohali oferă o panoramă feerică. Savurează o cafea fierbinte într-o atmosferă tradițională, iar apoi urcă dealul Strani și pregătește-ți aparatul foto pentru a surprinde cea mai superbă panoramă a insulei. Vei putea admira aici un castel veneţian construit pe ruinele vechii acropole.

Excavațiile din insulă au scos la suprafață biserici din toate perioadele, din antichitate până în timpul dominației britanice. Cea mai cunoscută este Anaphonitria, mânăstirea unde Sf. Dionysios, considerat patronul spiritual al insulei a fost călugăr. Aghios Keriotissas este un lăcaș de cult cu o poveste interesantă, fiind construită pe locul unde a fost găsită o icoană făcătoare de minuni, despre care se spune că orice tentativă de a o muta a fost zadarnică.

Tot din seria edificiilor religioase mai poți vedea: Aghios Mavra; Aghios Dimitrios – cu o placă în dialect dorian, provenind de la Templul Artemisei; Aghios Ioannis Thelogou – contruită pe ruinele Templului Artemisei; mânăstirea de femei Panagiatis Eleftherotrias; Aghios Nikolas; Panagiatis Anafonistrias – după un naufragiu, locuitorii au găsit o icoană a fecioarei cu pruncul în brațe; Aghios Penteleimonas – are un puț de apă în interior, sub altar, considerată de credincioși vindecătoare.

Poți face o oprire pentru cumpărături în frumoasa staţiune Volimes, celebră pentru covoarele şi mătasea fabricate manual, iar la Agios Nikolaos vizitează o cramă locală unde puteţi degusta şi cumpăra vinuri.

Pornește din portul Zakynthos către portul Killini. În mijlocul văii Iliei se află Olympia, locul nașterii jocurilor olimpice. În antichitate erau organizate din 4 în 4 ani jocuri în onoarea lui Zeus Olympianul. Chiar și în prezent flacăra olimpică este aprinsă la fiecare 4 ani în sanctuarul antic al Olympiei și transportată apoi în statul unde se vor desfășura jocurile.

Nu pierde ultimele locuri pentru o vacanță de neuitat în Zakynthos! Click AICI pentru a alege una din ofertele speciale ale lunii septembrie.

Autor: Loredana Ciubuc