Plaja, mare, coasta, palmieri, umbrele, Hurghada, Egipt

Vacanță „all-inclusive”, în mijlocul deșertului – Hurghada, Egipt

Prima pagină » Destinatii de vacanta » Egipt » Vacanță „all-inclusive”, în mijlocul deșertului – Hurghada, Egipt
Plaja, mare, coasta, palmieri, umbrele, Hurghada, Egipt

Plaja, mare, coasta, palmieri, umbrele, Hurghada, Egipt

Călătorește în Hurghada și află de ce în această destinație egipteană, aventura nu se termină niciodată! Safari, sporturi nautice, plaje cu nisip auriu, ape turcoaz, sate de vacanță și diferite excursii în natură, sunt doar câteva dintre atracțiile de top ale tărâmului egiptean. Situată pe țărmul Mării Roșii din Egipt, în sudul Suezului, Hurghada reprezintă un clasic al vacanțelor „all-inclusive”, concurând la acest aspect cu mult iubitele stațiuni turcești.

Fostul sat pescăresc a devenit un centru turistic important, căutat pentru peisajele spectaculoase și fauna subacvatică. Hurghada este un paradis al sporturilor pe apă, așa că vei putea experimenta cele mai nebănuite senzații de scuba diving printre recife subacvatice și sute de specii de pești tropicali. Este destinația perfectă pentru iubitorii sporturilor de adrenalină, a vacanțelor de familie și mai mult, poți ajunge destul de ușor, cu avionul, pentru că orășelul dispune de propriul aeroport internațional.

Barci vechi de pescuit in portul de langa Moscheea Centrala, Hurghada, Egipt

Barci vechi de perscuit in portul de langa Moscheea Centrala, Hurghada, Egipt

În tropicalul Hurghada vei găsi plaje superbe, hoteluri simple și ieftine pentru turiști cu bagajul în spate, dar și hoteluri luxoase și restaurante atractive, majoritatea cu vedere la marea de un albastru cuceritor. Spre sud au apărut sate de vacanță pregătite pentru a-și primi oaspeții, întrecându-se în splendoare, mărimea piscinelor, numărul de camere și o paletă vastă de activități distractive. În funcție de ce preferi, te poți bucura de acomodare în regim demipensiune sau all inclusive, în oricare hotelurile cu arhitectură orientală întinse de-a lungul țărmului Mării Roșii.

Corali, pesti, Marea Rosie, Hurghada, Egipt

Corali, pesti, Marea Rosie, Hurghada, Egipt

Bucătăria egipteană folosește un amestec de influențe mediteraneene și din Orientul Mijlociu. De-a lungul coastei există o mulțime de restaurante care oferă o varietate de preparate cu specific egiptean, indian, thailandez sau european, satisfăcând gusturile oricărui pofticios. Fast food-urile sunt și ele la tot pasul, cele mai multe servind kebab, chiftele sau shaorma preparată din carne tocată, cu sos de tahini, salată și lipie. Trebuie să guști însă și ceva din bucătaria tradițională, ca de pildă, „medames ful“, un fel de fasole bătută cu usturoi, ceapă, pătrunjel, ulei de măsline și suc de lămâie, care merge foarte bine alături de „michoteta“, o salată rustică pe bază de brânză de oaie, ceapă roşie şi castravete. Ca desert te poți delecta cu o delicioasă plăcintă cu fructe, aromată cu esență de trandafir.

Port, Hurghada, Egipt

Port, Hurghada, Egipt

NOU! Lansare charter Egipt 2017 by Christian Tour
Cumpără un sejur charter avion în Hurghada, Egipt! 7 nopți de cazare, tip de masă all inclusive și demipensiune. Detalii AICI.

 

Autor: Loredana Ciubuc