Insula Giftun, Hurghada, Egipt

Hurghada – distracții în mijlocul deșertului

Prima pagină » Destinatii de vacanta » Egipt » Hurghada – distracții în mijlocul deșertului
Insula Giftun, Hurghada, Egipt

Insula Giftun, Hurghada, Egipt

De ce este Hurghada o destinație specială? Vei afla cu adevărat abia atunci când vei păși pe acest fabulos tărâm egiptean. Natura a creat locuri misterioase și peisaje cuceritoare, iar omul a înnobilat Hurghada cu un șirag de hoteluri cu arhitectură orientală, restaurante, sate de vacanță și multe alte surprize pe care trebuie să le vezi cu ochii tăi.

Situat într-o zonă tropicală, pe țărmul Mării Roșii, vechiul sat pescăresc se clasează pe primele locuri în topul destinațiilor turistice din Egipt, fiind vizitat chiar și după încheierea sezonului turistic. Egiptenii au speculat potențialul stațiunii și au construit un aeroport internațional, astfel că nu trebuie să îți faci griji că vei parcurge un drum lung până în Hurghada. Deși se află în mijlocul deșertului, Hurghada este o oază de distracții pentru toate gusturile.

În primul rând, trebuie să știi că Hurghada este o destinație perfectă dacă îți dorești să stai tolănit la soare. Vei găsi o varietate de plaje superbe, cu nisip auriu, ape turcoaz, numai bune de scăldat. Cele mai căutate de turiști sunt Old Vic Village, Papas Beach Club și Chill Beach Bar. În plus, Hurghada are un climat subtropical-deşertic, motiv pentru care sezonul de vară durează pe tot parcursul anului.

Hurghada Marina Boulevard, Hurghada, Egipt

Hurghada Marina Boulevard, Hurghada, Egipt

De la discoteci și cluburi, până la baruri și cafenele, Hurghada oferă o viață de noapte cu petreceri intense. Majoritatea cluburilor de top se găsesc de-a lungul bulevardului Hurghada Marine, însă, dacă vrei să petreci în stil tradițional, alege unul dintre localurile aflate de-a lungul coastei. Aici s-au adunat baruri cu diferite culturi, care să mulțumească cerințele fiecărui turist în parte!

Pornește într-o croazieră pe Marea Roșie. Te vei bucura de frumusețea recifelor de corali și a micilor lagune, care au făcut din Hurghada un loc foarte căutat de turiști pentru pescuit, snorkeling și scuba diving. În Hurghada vei avea nevoie doar de curaj pentru a experimenta sporturile acvatice. Peste tot în stațiune se oferă cursuri de scufundări și alte sporturi pe apă pentru începători. Instructorul îți va prezenta gradual minunile Mării Roşii, învăţându-te teoria de bază şi familiarizându-te cu echipamentul. Iar apoi te va însoţi spre adâncurile frumoasei mări.

Vizitează parcul acvatic de pe Insula Giftun și pregătește-te pentru o experiență de scuba diving cum nu ai mai trăit! Asta pentru că în apele cristaline poți admira recife de corali renumite în întreaga lume, poți vizita peșteri subacvatice unice în lume și canioane. Nu rata nici centrele marine, Aquarium Hurghada și World Dolphin, unde poți vedea animale marine pe cale de dispariție, specii de pești tropicali și delfini.

Corali, pesti, Marea Rosie, Hurghada, Egipt

Corali, pesti, Marea Rosie, Hurghada, Egipt

Regiunea înconjurătoare este deșertică în Hurghada, ideală pentru excursii safari și vizitarea unor sate de beduini. Cu un jeep 4×4 te vei plimba prin Sahara și vei face putea face un tur al satelor de beduini, respectiv o oprire la Terrarium. Aici vei vedea şerpi, şopârle, cameleoni şi scorpioni, vei face plimbări pe spinarea cămilelor şi vei servi o cină orientală. Poți încheia micul tău safari road admirând apusul în deşert și delectându-te cu un show egiptean de fakir (dans din buric).

Întotdeauna cumpărăturile sunt o adevărată distracție, cu atât mai mult când mergi în locuri tropicale, în care doar visai să ajungi. Acum că ai ajuns asigură-te că nu vei uita experiența niciodată și răsfață-te cu o sesiune de cumpărături. Nu-i uita nici pe cei de acasă și du-le câte un suvenir egiptean realizat manual. Piețele și magazinele sunt pline de produse de calitate, de la textile, bijuterii, vase și până la ambarcațiuni. Cele mai atractive suveniruri și chilipiruri le găsești în magazinele și bazarurile de pe Sekalla High Street, iar pe Hurghada Marine Boulevard vei găsi peste 100 de magazine care comercializează produse ale brandurilor internaționale, precum Adidas, Nike, Levis, Timberland, Gucci, Armani și multe altele.

Resort, plaja proprie, Hurghada, Egipt

Resort, plaja proprie, Hurghada, Egipt

Ce zici, vara asta pornești spre Egipt?

NOU! Charter Egipt by Christian Tour – Cumpără un sejur charter avion în Hurghada, Egipt! Detalii AICI.

Autor: Loredana Ciubuc