Viena, Craciun

Cele mai interesante șapte experiențe vieneze

Prima pagină » Destinatii de vacanta » Alte tari » Cele mai interesante șapte experiențe vieneze


Romantic, muzical, inovator în multe domenii, grandios și de departe o scenă culturală a Europei, Viena este una dintre destinațiile de vacanță în care vei dori să revii pentru a trăi experiențe unice. Capitala a muzicii, orașul lui Mozart, Beethoven și Schubert, dar mai ales al valsurilor lui Strauss. Oriunde vei merge eșarfe cu Sărutul lui Klimt, cutii cu bomboane de ciocolată Mozart și postere cu mult iubita împărăteasă Sisi împânzesc standurile sau magazinele cu suveniruri. Iar deja celebrele atracții ale capitalei de pe malul Dunării – Parcul de distracțiii Prater, palatul Schonnbrunn, Catedrala Sf. Ștefan, Karlsplatz și Belvedere, te vor convinge că o vacanță aici este una dintre cele mai frumoase experiențe.

Admiră panorama Vienei din vârful Riesenrad
Înălțată în 1897 pentru a celebra Jubileul de Aur al împăratului Franz Iosif I, roata Ferris din parcul Prater a devenit unul dintre simbolurile Vienei. O tură cu Riesenrad durează 14 minute, timp în care vei putea admira orașul de la 65 m înălțime.

Plimbare printre fluturi
Una dintre cele mai exotice atracții vieneze este Schmetterlinghaus, o minipădure tropicală (280 m2), amenajată într-o seră în stil Art Nouveau, la marginea Grădinii Imperiale, Burggarten. Zeci de fluturi tropicali zboară liberi în mijlocul unei vegetații luxuriante.

Croazieră pe Dunăre
Îmbarcă-te pe unul din vaporașele care pleacă de lângă Reichsbrucke și ajung până în partea cea mai modernă a orașului. Te poți aventura până la Bratislava, luând catamaranele din Schwedenplatz.

Cafenelele, o tradiție vieneză
Nu vei simți cu adevărat spiritul vienez, dacă nu ai intrat măcar într-o cafenea tradițională (Kaffeehauser). Cafenelele din Inner Stadt au o vechime de sute de ani, multe fiind incluse în patrimonial UNESCO. Cele mai cunoscute sunt Demel, Hawelka, Landtmann, Imperial sau Sacher. Cere un Brauner – expresso cu lapte, sau o Melange – o cafea lungă cu spumă de lapte, alături de faimoasele prăjituri Imperial Torte, Sacher Torte ori Linzer Torte. Iar ca experiența ta gastronomică să fie completă nu uita să deguști un Wienerschnitzel și un Apfelstrudel.

Explorează Viena dintr-o caleașcă
O plimbare cu o Fiaker (caleașcă vieneză) este una dintre cele mai inedite și relaxante modalități de a explora străzile din centrul Vienei. Caleștile sunt conduse de vizitii în costume de epocă și pot fi găsite în stațiile din Michaelerplatz sau Stephansdom.

Urmăriți un spectacol de operă la Staatsoper
Staatsoper (Opera de Stat) se numără azi printre cele mai apreciate trei opere din lume, atrăgându-i pe cei mai faimoși compozitori, dirijori, soliști și muzicieni. Dacă nu ești meloman poți alege un tur ghidat pentru a vizita somptuoasele interioare ale Staatsoper.

Piața de Crăciun din Rathausplatz
La sfârșitul fiecărui an, în piața din fața clădirii gotice a Primăriei (Rathaus) se organizează Christkindlmarkt, un feeric târg de Crăciun. Rathausplatz este îmbrăcată cu luminițe colorate și brazi, iar în jurul lor roiesc standuri cu suveniruri, turtă dulce, vin fiert și alte bunătăți tradiționale. În completarea tabloului de iarnă, se deschide anual patinoarul Wiener Eistraum (Visul Gheții).

Vizitează piața de Crăciun din Viena, la prețuri avantajoase – de la 145€/persoană, + 55€/persoană (transport cu autocarul).

Autor: Loredana Ciubuc