Ce faci când nu alegi Bulgaria pentru stațiunile cu nisip fierbinte?

Prima pagină » Destinatii de vacanta » Bulgaria » Ce faci când nu alegi Bulgaria pentru stațiunile cu nisip fierbinte?

Albena, Nisipurile de aur, Sunny Beach îți spun ceva? Dacă nu ai fost încă în niciuna dintre stațiunile bulgărești cu ieșire la Marea Neagră, cu siguranță ai prieteni sau alte cunoștințe care au făcut plajă la bulgari nu doar o dată, ci de mai multe ori. Plajele curate și liniștite, prețurile accesibile și serviciile hoteliere destul de bune, fac din Bulgaria o destinație unde mulți își petrec concediul vara.

Dar ce faci, când nu alegi Bulgaria neapărat pentru stațiunile sale cu nisip fierbinte? Pentru iubitorii de mișcare, cultură sau care pur și simplu vor să cunoască mai bine meleagurile bulgărești, ne-am gândit să prezentăm câteva din lucrurile frumoase care se pot vizita aici, unele incluse chiar în patrimoniul UNESCO, grație valorii cultural-istorice de care se bucură.

Orașul vechi Nessebar

Aflat în regiunea Burgas și situat la circa 120 km de Balcic, Nessebar este o cetate – muzeu veche de peste trei milenii. Orașul este cunoscut sub numele de „Perlă a Mării Negre” sau „Dubrovnik al Bulgariei”. Ruinele antice ale zidurilor fortificate, cu porți, bisericile din secolele V-VI și perioada medievală, cele 60 de case din perioada renașterii dau orașului și în prezent o atmosferă cu totul specială.

Biserica Boiana din Sofia
Vizitează Biserica Boiana, un lăcaș de cult ortodox bulgar medieval de la marginea Sofiei, capitala Bulgariei. Biserica este renumită îndeosebi pentru frescele ei care datează din 1259. Picturile – 89 de scene cu 240 de portrete, 18 scene din nartex prezintând viața sfântului Nicolae – sunt cele mai complete și mai bine conservate elemente ale artei medievale est-europene.

Rezervația naturală Srebărna
La 2 km sud de Dunăre te poți plimba prin superba rezervație naturală din Srebărna. Pe lângă lacul Srebărna, vegetația diversificată, în rezervație există și un muzeu unde poți viziona o colecție de păsări împăiate, specifice rezervației.

Călărețul din Madara
În nord-estul Bulgariei, mai precis la est de Șumen, te așteaptă să îl descoperi, impresionantul Călăreț din Madara. Datând din perioada Evului Mediu timpuriu, relieful reprezintă un călăreț, care aruncă o suliță într-un leu aflat la picioarele calului. În fața lui zboară o acvilă, iar după el aleargă un câine, scenă reprezentând simbolic o victorie militară. Vei fi fascinat de teoriile țesute în jurul stabilirii originii monumentului și de unicitatea sa.

Rila National Park

The Seven Rila Lakes shutterstock_323530874Pentru iubitorii de trasee montane, ieșiri în natură și foc de tabără recomandăm cel mai mare parc național al Bulgariei, Rila. Aflat la aproximativ 100 km de Sofia, lângă orășelul stațiune Borovets, parcul Rila este unul dintre cele mai frumoase locuri în din Bulgaria. Există pe parcursul traseului locuri unde te poți caza sau servi masa. Vei găsi în Rila 100 de vârfuri de peste 2000 m altitudine, ceea ce înseamnă numeroase trasee tristice pe timpul verii, iar iarna este una dintre stațiunile de ski cu care Bulgaria se mândrește. În afară de ski, mai poți opta pentru hiking, mountain biking sau poți vizita Rila Monastery și palatul regal Tsarska Bistritsa. De asemenea, cele peste 120 de lacuri, numeroasele râuri, izvoare și peisajele montane fac din Rila o destinație în care nu te vei plictisi.

Deși am prezentat numai o mică parte din ceea ce poți vedea, sperăm că te-am convins că Bulgaria este o ţară bună de vizitat: are un litoral frumos, munţi interesanţi, iar pe ici-pe colo, chiar vei găsi un oraş vechi şi pitoresc plin de farmecul trecutului, zone de promenadă, cumpărături și de distracţie.

Sejur în Nessebar
Prețurile pentru un sejur în Nessebar, cazare 3 nopți și mic dejun inclus, încep de la 45 €/persoană. Află mai multe detalii aici.

 

 

Autor: Loredana Ciubuc