Costa Brava, cea mai vizitată stațiune de lângă Barcelona

Prima pagină » Articole » Costa Brava, cea mai vizitată stațiune de lângă Barcelona

Costa Brava, sau „ţărmul sălbatic”, este una dintre cele mai populare staţiuni spaniole, cu plaje stăncoase deosebit de frumoase şi aşezări care fascinează prin varietate. În afară de minunata apă albastră cristalină, plajele nisipoase, golfurile şi cetăţile medievale de o frumusețe rară, Costa Brava este o locaţie atractivă şi pentru că se află foarte aproape de Barcelona. Astfel turiștii au ocazia să se bucure de un sejur complet între cele două localități.

Este o stațiune cu o climă mediteraneană… Așadar turiștii se pot aștepta la o vreme placută, fără nori, cu o temperatură medie anuală de 16 grade Celsius. Aceste temperaturi sunt rezultatul “protecției” oferite de Munții Pirinei în partea de nord a coastei, da mai ales a influenței marii Mediteraneene din partea de est.

Turiștii care doresc să viziteze Costa Brava trebuie să știe că orice anotimp poate aduce sejurullui mult visat farmecul unei vacanțe de vis. Cine nu agreează soarele foarte puternic poate vizita stațiunea încă din lunile martie și aprilie. O altă lună în care turiștii vin în număr mare este octombrie, când temperatura ajunge la 26 de grade celsius.

Ce să vizitezi în Costa Brava?


Una dintre cele mai populare stațiuni din Costa Brava este Lloret de Mar, frecventată în mod special de turiștii tineri. Asceasta se află la 75 de kilometri distanță de Barcelona și deține o plajă cu nisip de 1.630 m. O altă stațiune care merită vizitată este Tossa de Mar, perfectă pentru familiile cu copii. Pentru cei mai vârstnici, care doresc să se relaxeze în liniște, cea mai potrivită este Blanes, un fost sat de pescari, unde se remarcă arhitectura clădirilor, dar și obiceiurile oamenilor păstrate cu sfințenie din timpuri vechi…
Aflate aproape de granița cu Franța, lângă munții Pirinei se află frumoasele orașe Port Lligat și Cadaques, locuri de poveste, în care și-au dus traiul artiști cu renume ca Salvador Dali, Joan Miro sau Pablo Picasso. Aici se află de altfel și Triunghiul lui Dali, sau mai bine spus locurile unde artistul obișnuia să se plimbe sau să picteze. Turiștii au ocazia să le admire, să le cunoască mai îndeaproape și eventual să se reîntoarcă în acele timpuri, evident cu ajutorul unui strop de imaginație.
La fel de interesant este și Muzeul Figueres Dali, aflat în satul Figueres, de altfel al doilea cel mai vizitat muzeu din Spania. Primul fiind Prado din Madrid.
Alte obiective turistice de neratat sunt Parcul Natural Cap de Creus, grădina botanică Marimurtra, Centrul Vechi al orașului Girona, sau Peralada – unul dintre cele mai frumoase castele din Spania.

Ce se mănâncă în Costa Brava?

Bucataria spaniola este celebră pentru bucatele cu carne tocată, dar printre cele mai populare feluri de mâncare se numără tapas- morcilla, o budincă neagră excelentă, mojama cu ton uscat, șunca locală, brânzeturi, fasole gătită cu bacon, frigărui de carne cu fructe de mare, sote de rinichi sau renumitele felii de pâine prăjită acoperite cu felii de caracatiță, cu sardinii, midii și cod cu legume. Din bucătăria din Costa Brava nu lipsesc nici icrele sau somonul…
La fel de renumită este și paella valenciana, preparată din carne de pui cu fasole verde și fasole boabe, preparată la cuptor. O popularitate ridicată au și fructele de mare, iar restaurantele de aici se întrec în a oferi turiștilor meniuri cât mai savuroase. Alte mâncăruri tradiționale ce merită încercate sunt: callos a la madrileña (tocana picantă de vită), cocido madrileño (tocana cu năut, carne și legume), oreja de cerdo (urechi de porc prăjite cu usturoi), empanadas (foietaj umplut cu un amestec de roșii, ton și verdețuri).

Oferte de vacanță în Costa Brava

Hotel Hotenco Luna Club de 4*, de la 345 de euro de persoană, șapte nopți de cazare, cu mic dejun inclus, cu diferite excursii opționale. Mai multe detalii pe www. Christiantour.ro, tel. 021. 270. 00.99

M.R.