Sicilia iti ofera vacanta perfecta!

Prima pagină » Articole » Sicilia iti ofera vacanta perfecta!

Sicilia va rămâne în inimile celor care au vizitat-o ca o femeie frumoasă pe care ar dori sa o revadă oricand. Are un farmec aparte, iar locuitorii sunt de-a dreptul infratiti cu românii, care au poposit sa munceasca in aceste tinuturi. Dar sa vorbim de vacante, de turisti si de tot ceea ce e mai frumos in Sicilia.

 

În Pozzalo, portul din sudul Siciliei, turiştii se bucură de o pauză cu bunătățile cofetăriei locale. Urmează oprirea în Nordul insulei aproape de Mesina, pentru a vizita perla Mediteranei, Taormina, cu frumoasele ei străzi, grădini şi vestigii greceşti şi romane. Următoarea oprire este la cel mai mare vulcan al Europei, Etna, turiştii vor poposi la 3000 de metri altitudine.

Alege plimbarea prin parcurile arheologice din Piaţa Armerina sau Selinunte, admiră câmpiile calcaroase bătute de vant, ţinuturile însorite, scăldate în marea de culoarea safirului. Navighează cu “barca” cu pânze precum Ulysse de-a lungul ţărmului, savurează fiecare moment de la răsăritul sau apusul soarelui, în timp ce pe coastă ţi se dezvaluie coloane de temple rămase neatinse încă.

Gastronomia siciliană este impresionantă prin bogăţie şi diversitate, oferă de la preparate din peşte şi fructe de mare, până la preparate proaspete şi naturale de fermă, renumitele spaghetti şi paste, specialităţi de brânzeturi, salate, dar şi desert, precum îngheţata siciliană, frutta di Martorana – prăjitura cu marţipan şi fructe proaspete.

Cele mai interesante atracţii din Sicilia

La Kalsa din Palermo: cartierul a fost creat în timpul dominaţiei arabe are caracteristicile unui oraş din Africa de Nord. Este dens populat, are străzi înguste şi pieţe care oferă o imagine reală a vieţii locale siciliene, spre deosebire de oriunde altundeva pe insulă. Pentru a face experienţa mai autentică, cumpără babbaluci de la unul dintre vânzători! Aceştia sunt melci mici marinaţi şi vânduţi în conuri de hârtie pentru a fi devoraţi pe loc.

Nu rata Apeninii sicilieni! Insula nu este formată numai din regiuni de litoral. Pentru o imagine de ansamblu asupra vieţii din “Alpii sicilieni”, explorează cel mai mare parc naţional, Parco Naturale Regionale delle Madonie, care se întinde pe 39679 de hectare (98,049 hectare). Castele din parc aduc aminte de Evul Mediu, iar oraşul Cefalù este cel mai evocator. Această zonă este grânarul Siciliei, aşa că vei trece prin ferme şi podgorii. Câmpiile, ideale pentru picnic vara, sunt pârtie pentru schiori în timpul iernii.Poti face alpinism pe vulcan: Urmează paşii lui Ingrid Bergman, care a venit aici în 1949 cu iubitul ei, directorul de film, Roberto Rossellini, pentru a realiza cadrele pentru filmul Stromboli. Pe Insula Eoliană Stromboli, una dintre cele mai spectaculoase , vei vedea scântei ale vulcanului. Pentru cele mai dramtice privelişti, planifică vizita noaptea, când poţi vedea cum lava curge spre mare de-a lungul Sciara del Fuoco (Traseele de foc). În partea de sus, vei asista la explozii de foc, un spectacol care durează de secole. Trebuie să porţi o pelerină peste haine.

Mergi în Valea Alcantara! Vizitate adesea de la Taormina în drum spre Vulcanul Etna, cheile Alcantara lava sunt cel mai bun loc pentru a experimenta apele răcoroase atunci când temperaturile cresc din mai până în septembrie. Aceste chei au fost sculptate în stâncă de un râu cu acelaşi nume care a creat şi erupţia Muntelui Etna. Poţi închiria cizme lungi, dar cel mai bine e să ai la tin un costum de baie. Nu e nimic mai plăcut ca joaca în aceste ape răcoroase.

 

Oferta de vacanta Sicilia – Christian Tour

Hotel Sporting Baia de 4*, de la 295 de euro de persoana, transport cu avionul, 7 nopti de cazare, reducere pentru a treia pesoana 50 de euro, mic dejun inclus. Mai multe detalii pe www.christiantour.ro, tel. 021.270.00.99

M.R.