De ce este Santorini cea mai frumoasa insula din lume

Prima pagină » Articole » De ce este Santorini cea mai frumoasa insula din lume

Cum ar putea sa nu-ți placă plajele cu nisip negru, unde romantismul este cel mai la îndemană pentru turiștii care îl caută. Aici domină satele pitorești, bisericile cu domurile albastre și mai ales căsuțele de piatră cu uși și ferestre vopsite bleu, invadate de flori de Boungainvillea, Toate acestea sunt doar câteva dintre minunațiile acestei insule.

Pentru cine nu știe, în anul 2010 Santorini a fost poziționat pe locul 7 in topul celor mai romantice insule de pe pamant, care se intrec in frumusete.

Asadar, daca vei ajunge pe insula cu povești și legende nenumărate, te vei simți cea mai frumoasă de pe pământ. Aici ,,raiul” e de culoarea alb-albastru, un simbol al zonei, unde cerul, apa limpede, nisipurile vulcanice unice în lume și răsăritul sau apusul de soare sunt cele mai mari atracții ale turiștilor care vizitează Santorini. Insula este înțesată de multe cupluri de îndrăgostiți sau dimpotrivă, cupluri blazate, care vor să adauge în agenda de călătorii o nouă vacanță perfectă. O destinație pentru oameni de orice gen, care doresc să petreacă timpul liber mult mai frumos decât alții.

În Santorini plajele sunt roșii, pietrele ca ouăle de dinozaur, iar localnicii foarte interesanți

Insula Mării Egee nu ar putea fi vreodată banalizată. Este de o frumusețe lăudată de toți turiștii care au pășit pe acest tărâm, despre care mulți spun că ar fi fost cândva Atlantida. Născută dintr-un vulcan, Santorini se mândrește cu cele mai atipice plaje din lume. Nisipurile sunt roșii, negre, la fel și falezele din cărămizi, care se prăbușesc tot timpul pe plajele cu pietre mari și negre ca ouăle de dinozaur. Apa mării are nuanțe infinite de la verde la albastru, e foarte limpede, luminată și încinsă de soarele neobosit al Greciei. Un loc unic! Nici măcar o mie de fotografii nu ar putea reda peisajele mirifice care atrag sute de mii de turiști în fiecare an. Localnicii din Santorini le spun vizitatorilor că ,,așa arată raiul acolo sus,, și nu ai cum să nu crezi în vorbele lor… Sunt oameni harnici și nu în ultimul rând foarte primitori. Au de povestit lucruri interesante despre istoria acestei insule și de oferit cele mai bune mâncăruri și băuturi tradiționale în taverne ieftine, sau dimpotrivă, în restaurante sofisticate, unde preparatele din pește sau fructe de mare sunt la mare căutare.

Plaja Perissa cu cel mai bun nisip

Dacă vrei să te bucuri de plajă, lucru pe care îl fac majoritatea turiștilor ajunși pe această insulă, oprește-te la Perissa, situată în partea de sud-vest. Se spune că aici este cel mai bun nisip negru din zonă, o raritate în lume, cu multe proprietati curative. În sat există taverne unde poți bea mastika, o licoare cu care cretanii obișnuiesc să se cinstească, două campinguri și un centru de scufundări pentru cei pasionați de sporturi extreme. Cel mai renumit hotel al zonei este Blue Diamond Bay, iar printre serviciile sale se numără și cele de wellness, adresate în special femeilor.

Pyrgos, satul alb al insulei Santorini

Medievalul insulei Santorini este aici, la Pyrgos. Satul a fost unul dintre cele cinci orașe fortificate, construite de venețieni în secolul al-XV-lea. Are 500 de locuitori și până în anul 1800 a fost capitala acestei zone. Cele mai impresionante sunt castelele venețiene și bisericile bizantine, dar și casele văruite toate în alb ce contrastează cu pământul foarte negru. Localitatea se laudă cu sumedenia de hoteluri foarte luxoase și multe apartamente cu vedere la mare, oferite spre închiriere pentru turiști. Unul dintre cele mai frumoase hoteluri din acest sat este Carpe Diem de cinci stele. Decorul este minimalist, în nuanțe de alb și gri deschis, iar facilitățile de wellness includ o cadă cu hidromasaj și un hamam.

Oferta vacanta Santorini

Hotel Orion de 3*, de la 285 de euro de persoana, camera dubla, cu mic dejun inclus, plecare din Bucuresti, transport cu avionul, 7 nopti de cazare, transfer de la aeroport la hotel, asistenta turistica. Mai multe detalii pe www.christiantour.ro, tel. 021.270.00.99

Madalina Răcorean