Alege Rhodos, aici este sufletul turismului grecesc!

Prima pagină » Articole » Alege Rhodos, aici este sufletul turismului grecesc!

Cei mai multi o numesc Insula Soarelui si se prezinta ca fiind cea  mai mare din Insulele Dodecaneze, mai precis din arhipelagul insulelor Sporade din Marea Egee. Datorita climatului prielnic, aici sezonul turistic dureaza aproape sase luni pe an, adica din mai pana in octombrie.

Clasificarea hotelurilor este doar pe hartie

Contrar asteptarilor, aici nu ai sa gasesti cele mai bune hoteluri din Grecia. De fapt, in multe dintre cazuri, daca la intrare sunt afisate 4 stele trebuie sa te astepti la 3 sau, in cel mai rau caz, la 2 stele. Si asta pentru ca sistemul de clasificare este diferit fata de alte tari. Un alt argument este acela ca majoritatea hotelurilor au fost construite in anii 80. Cu toate acestea toate hotelurile sunt dotate cu mobilier modern, internet in camera, plasma si telefon. Adica tot ce e nevoie ca un turist sa se simta bine.

Sufletul turismului grecesc este in Rhodos

Cand vine vorba de obiective turistice de vizitat ai face bine sa iti rezervi o vacanta de sapte zile. Pentru ca ai ce sa vezi pe aici. Orasul antic cu ruinele templelor lui Zeus, Atena si Apollo, cu Stadionul, Gymnasiumul si Teatrul, Orasul medieval inconjurat de zidurile ridicate de Cruciati, Valea Fluturilor, satul Triada, ruinele orasului Dorian, Kalithea cu baile termale, Koskinou, Afandou, Faliraki si Rodini sunt doar cateva dintre acestea. De aceea cel mai bine este sa iti inchiriezi o masina de indata ce ajungi pe insula. Chiar daca au un numar foarte mare de turisti in fiecare an, in special englezi, nemti si nordici, localnicii nu stau foarte bine la capitolul limba engleza, insa nu iti va fi chiar atat de greu sa te intelegi cu ei. Cat despre obisnuintele lor…ei bine, cel mai indicat este ca barbatii sa poarte pantaloni lungi atunci cand vor sa ia cina intr-un restaurant de pe insula.

Unde sa mananci sau sa nu mananci cand te afli in Rhodos?

Cand vine vorba de mancare, chiar daca vei avea pachet cu regim all inclusive, la un moment dat te vei plictisi de aceleasi feluri de mancare. In acel moment cel mai indicat este sa alegi tavernele de pe malul marii. Mancarea de aici este mult mai buna decat la restaurantele din centru si chiar mai ieftina. In plus de aici vei putea manca fructe de mare proaspete si nu congelate. Cat despre dulciuri, ei bine toata lumea care le-a gustat spune ca sunt exceptionale si te vei linge pe degete. Nu degeaba unele restaurante ofera ceva dulce inclus in pretul mesei. Bauturile sunt destul de acceptabile ca pret, desi nu foarte gustoase, mai ales daca vorbim de bere.

Oferta Rhodos din Grecia

Hotel Evi de 3*, de la 298 de euro de persoana, tip masa all inclusive, cu plecare din Bucuresti, transport cu avionul, durata sejurului 7 nopti, transfer de la aeroport la hotel, asistenta turistica. Mai multe detalii pe www.christiantour.ro, trel. 021.270.00.99